Background

Tehnologija
Uklanjanja jezgra

Uklanjanje jezgra je optimizacija uklanjanja pomoću tehnike UHP Vodenog mlaza. Automatizacija u kombinaciji sa sinhronizacijom drugog vodenog toka savršeno uklanja jezgro iz unutrašnjih i skrivenih regiona, minimizirajući procedure i rezultirajući obradom bez ostataka.

Pročitaj više POTRAŽI REŠENJA

FerroECOBlast Europe UHP Stanice za uklanjanje jezgra aluminijumskih odlivaka niskog i visokog pritiska su prava novina i veliki doprinos upotrebljivosti najnovijih tehnologija za svetliju i čistiju budućnost.

 Koncentrisana i precizna, naša oprema
uklanja keramička jezgra i savršeno čisti unutar kanala 
u blokovima i glavama motora, što je čini savršenom tehnikom 
u
automobilskojvazduhoplovnoj i drugim industrijama.

Šta je Uklanjanje jezgra?

FerroECOBlast Europe je posvećen tehnologijama površinske obrade već tri generacije, što iznosi 55 godina iskustva u pružanju tehnoloških rešenja za peskarenje i industrijska rešenja za čišćenje površina.

Zahvaljujući velikom tehničkom znanju i želji za stalnim napretkom i inovacijama, pridružili smo se konzorcijumu evropskih kompanija FAGOR EDERLAN, TECNALIA, RAUSCHERT i RENAULT. U okviru Evropskog projekta CORE 4.0, naša kompanija je razvila inovativni metod za uklanjanje keramičkih jezgara iz aluminijumskih zatvorenih blokova.

Prednosti Uklanjanja jezgra

Prednosti Uklanjanja jezgra

  • optimizacija uklanjanja jezgra pomoću UHP Čišćenja vodenim mlazom
  • automatizacija procesa u kombinaciji sa sinhronizacijom svih dodatnih koraka
  • posvećenost uklanjanju jezgra iz unutrašnjih i izolovanih regiona
  • minimiziranje određenih proceduralnih nedostataka kroz koordiniranu kontrolu
  • postizanje obrade bez ostataka

Gde ga koristimo?

CORE 4.0 je evropski projekat koji se finansira iz poziva za Ubrzanje Inovacija (FTI) Okvirnog programa Horizon 2020 Evropske komisije. Cilj projekta je razvoj i dovođenje na tržište aluminijumskog zatvorenog bloka motora  proizvedenog u tehnologiji Livenja pod Visokim Pritiskom (HPDC LC).

Zajedničkim zalaganjem sa našim konzorcijumskim partnerima, težimo smanjenju težine motora, doprinoseći tako smanjenju potrošnje goriva i pripadajućim emisijama zagađivača, pomažući proizvođačima automobila da ispune nadolazeće norme emisije Euro 7, a očekivana implementacija u serijskoj proizvodnji je 2020. godine.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE OBRADE POVRŠINA

Prijavite se na Bilten