Background

Priprema površine
pre premaza

Priprema površine za premazivanje igra ključnu ulogu u postizanju najbolje adhezije i trajnosti industrijskih komponenti, alata, kalupa i boja. Slojevi obloženi tvrdim materijalom mogu produžiti dugotrajnost i povećati brzinu rada ili rezanja. Adhezija između osnovnog materijala i tvrdih prevlaka je ključni faktor.

Pročitaj više POTRAŽI REŠENJA

Bilo da se radi o PVD premazu, teflonu, keramici ili nekim drugim preciznim specijalnim premazima, koji uvek zahtevaju pravi pristup, FerroECOBlast Europe postiže savršenu pripremu površine za adheziju na osnovni materijal, često i nakon tretmana za omekšavanje brazdi ili naslaga na mikro-nivou .

Savršena priprema površine
za različite vrste premaza

Šta je priprema površine za nanošenje premaza?

Što se tiče PVD premaza ili keramičkog prskanja, mikro-slojevi na bazi mekših materijala su veoma čvrsti, snažni. Oni produžavaju dugovečnost alata za sečenje ili teških kalupa i boja. Naneti premazi su izuzetno čvrsti i adhezija između baze i premaza je presudan faktor. Pravilna i kontrolisana priprema površine igra veoma važnu ulogu. Pre svih premaza, površina mora biti pravilno pripremljena. Tehnologija FerroECOBlast Europe (Peskarenje Vazduhom) osigurava savršenu pripremu površine za sve vrste premaza snažnim usmeravanjem specijalnih abrazivnih materijala na površinu. Ovaj proces čisti i ohrapavljuje površinu, čineći je pogodnom za prijanjanje za površinu.

Upotreba Suve ili Mokre pred-obrade zavisi od hrapavosti površine i potrebnog tretmana.

Mokra i Suva tehnologija su brzi načini pred-tretmana, a potrebna oprema je u većini slučajeva jeftina.

Veoma efikasna priprema površine pre Teflonske prevlake je posebno važna, jer slaba adhezija može potencijalno dovesti do opasnosti po zdravlje. Teflon se pravi na bazi perfluoroktanske kiseline, koja pri visokim temperaturama proizvodi toksične pare (ovo istraživanje je uradio Du-Pont).

Prednosti premaza/prevlaka

Prednosti premaza/prevlaka

Additional benefits of blasting are:

  • removing surface irregularities and roughen the surface to improve coating adhesion
  • remove any existing coatings
  • a quick pre-treatment method
  • equipment needed is inexpensive in most cases

Mi ga koristimo ga za:

Priprema površine je neophodna prva faza obrade površine pre aplikacije nanošenja bilo kog premaza. Naši inženjeri su vam na raspolaganju da vam pomognu u pronalaženju pravog rešenja za vaše specifične potrebe u procesu pripreme površine za premazivanje.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE OBRADE POVRŠINA

Prijavite se na Bilten