Background

Technologija
Peskarenja Bojlera

Naše FerroECOBlast Europe Boiler-blast mašine su visokotehnološke industrijske mašine, dizajnirane i izrađene za ekološku pripremu površine bilo koje vrste i veličine grejača vode pre procesa emajliranja.

Pročitaj više POTRAŽI REŠENJA

Naša tehnologija peskiranja uspješno zamjenjuje ekološki nesukladne procese kemijske predobrade površine!

FerroECOBlast Europe tehnologija Peskarenja bojlera
za zahtevni pred-tretman površine pre emajliranja

Šta je Peskarenje Bojlera?

Hemijski postupci pripreme površine pre emajliranja i dalje su prisutni u mnogim proizvodnjama, iako nisu ekološki prihvatljivi. Najveći problemi sa skupom opremom su vodonepropusnost, visoka potrošnja energije, nezdravi radni uslovi, velika potrošnja vode i činjenica da se uređaji za neutralizaciju moraju koristiti za naknadnu obradu otpadnih voda. FerroECOBlast Europe Peskarenje Bojlera se koristi za pripremu unutrašnje strane svih vrsta i veličina bojlera za naknadno emajliranje bez hemijskog površinskog tretmana koji je opasan po okolinu.

Izvrsno enamelling

Unutrašnjost peskarenog bojlera / Savršena priprema površine

Tipovi Peskarenja Bojlera

U zavisnosti od dnevne količine proizvedenih bojlera, u našem proizvodnom programu imamo tri vrste uređaja za peskarenje bojlera:

  • Mašina sa jednim kotlom: za velike bojlere (do 3.000l)
  • Orbitalna mašina za Peskarenje: za manje kapacitete (10-30 bojlera/sat)
  • Protočna mašina za peskarenje: za veće kapacitete (40-120 bojlera/sat)
Prednosti Peskarenja Bojlera

Prednosti Peskarenja Bojlera

Glavne prednosti peskarenja u odnosu na hemijsku pripremu su:

  • Hemijska priprema se vrši potapanjem u duboke rezervoare hemikalija pod visokim temperaturama radi bolje efikasnosti hemikalija
  • Površina mora biti odmašćena pre hemijske pripreme, što zahteva određenu vrstu deterdženata i ispiranje nakon odmašćivanja
  • Zatim se koriste kiseline ili druge hemikalije i ponovo ispiraju u vrućoj i hladnoj vodi
  • Sledeća procedura je sušenje i neutralizacija otpadnih voda, što je još jedna cela nauka sa velikim troškovima pokretanja i održavanja.

Gde ga primenjujemo?

Emajliranje unutrašnjosti bojlera je veoma zahtevno i ne dozvoljava greške ili prečice. Stoga je pred-obrada površine pre emajliranja izuzetno važna. Pošto se grejači vode prethodno zavaruju u jedan komad, može se koristiti samo automatski postupak peskarenja. Ne možemo više da zamislimo nijedan industrijski objekat ili domaćinstvo bez pristupa toploj vodi. Milijarde električnih ili solarnih bojlera se proizvode svake godine, a emajliranje je najbolja moguća zaštita od korozije zbog homogene površine, koja uvijek osigurava visoko higijensko korišćenje.

Svojim znanjem i raznovrsnim mogućnostima pripreme površine možemo zadovoljiti najviše tehničke standarde. Projektujemo i proizvodimo najekonomičnije mašine i uređaje za svaku specifičnu potrebu. Uspešno zamenjujemo postojeću hemijsku površinsku pred-obradu ekološkim postupcima peskarenja u potpuno zatvorenom krugu i tako značajno smanjujemo troškove naših klijenata.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE OBRADE POVRŠINA

Prijavite se na Bilten