Background

Tehnologija
Mokrog Peskarenja

FerroECOBlast Europe nudi raznovrsnu opremu za mokro peskarenje, za različite grane industrija, specijalizovane  za avioindustriju, proizvodnju alata, medicinski sektor i automobilsku industriju, za različite aplikacije.

Pročitaj više POTRAŽI REŠENJA

Kombinacija vode, abraziva, komprimovanog vazduha i znanja i iskustva kompanije FerroECOBlast Europe garantuje da će pružiti najbolje moguće rešenje za bilo koju od vaših specijalnih aplikacija.

Mokro Peskarenje - tehnika ispiranja kombinacijom vode i abraziva omogućava optimalnu čistoću površine.

Šta je Mokro Peskarenje?

Proces mokrog peskarenja je posebna tehnika gde se voda, abrazivni medij i komprimovani vazduh mešaju i isporučuju na površinu kroz mlaznicu - diznu. Ova metoda je mnogo je mekša, nežnija i neagresivnija, sa kontrolisanim površinskim uticajem.

Poput suvog peskarenja, mašine za mokro peskarenje mogu se isporučiti u različitim opcijama; od jednostavnog injektorskog tipa do moćnijih tipova sa direktnim pritiskom koji dolaze u brojnim varijantama.

Mašine za mokro peskarenje se često primjenjuju u okruženjima gde postoji opasnost od eksplozije (za peskarenje titanijuma, magnezijuma, aluminijumskih legura, itd.), i tamo gde klijenti trebaju opremu u ATEKS verziji.

Ručne, automatske ili robotske mašine koje koriste tehniku mokrog peskarenja pružamo kupcima širom sveta za različite aplikacije.

Prednosti Mokrog Peskarenja

Prednosti Mokrog Peskarenja

  • idealno za aplikacije restauracija
  • savršeno za visoko-odetljive površine i područija pod rizikom od explozije
  • eliminiše potrebu za upotrebom opasnih hemikalija
  • potencijalno za redukovanje prašine
  • manje osetljivo na spoljašnje uticaje
  • ispira površinu vodom u jednom koraku

Gde ga primenjujemo?

  • priprema površine
  • čišćenje nakon PVD premaza
  • skidanje rubova
  • poliranje

Različiti tipovi abrazivnih medija mogu se koristiti za mokro peskarenje, kao što su staklo, keramika, aluminijum oksid, itd.

Koristi se za čišćenje i otkrivanje pukotina ili defekata na visoko osetljivim automobilskim ili nekim inženjerskim delovima, za specijalne primene u vazduhoplovnoj industriji, kao i za pripremu površine ili čišćenje pre i posle PVD prevlake. Pošto površine mogu biti vrlo fine i sjajne nakon mokrog peskarenja, ova tehnika se koristi i za skidanje rubova i poliranje.

Sa veoma posebnom mešavinom abraziva, vode i aditiva, u mogućnosti smo da dođemo do skoro polirane površine sa ekstremno niskim Ra / Rz.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE OBRADE POVRŠINA

Prijavite se na Bilten