Background

Rešenja za
Ostale Industrije  

Tehnologije obrade površine su veoma važne u svakoj industriji, od hrane, zdravlja, nuklearne, hemijske, livnice pa sve do inovacija visokih performansi za avio-industriju. Kao veoma iskusna kompanija u oblasti površinske obrade, bavili smo se mnogim različitim problemima i vrlo je verovatno da ćemo pronaći način da pomognemo vašoj industriji i vašem specifičnom problemu.

Pročitaj više

Imate li problema sa pripremom površine pre sledećih tehnoloških postupaka?
Nudimo najoptimalnije rešenje za tretman, pripremu ili čišćenje površine mlazom abrazivnog sredstva ili sredstva za čišćenje za svaku industrijsku primenu!


Problem pripreme ili čišćenja površine pojavljuje se praktično u svim granama industrije, od metala, aviona i automobila, do nuklearne i električne energije, kao i prehrambene, hemijske i farmaceutske.

Svaka industrija ima svoje specifične zahteve, na koje stručnjaci iz naše kompanije daju pouzdano i kompletno rešenje. Do sada smo svojim znanjem, koje smo stekli pedesotogodišnjim iskustvom, rešili bezbroj jednostavnih i izuzetno zahtevnih problema, a imamo i praktične odgovore i na najzahtjevnija pitanja.

Nuklearna Dekontaminacija/Čišćenje

Ovaj specifični problem dekontaminacije radioaktivnih konstrukcija i tehnoloških delova tokom razgradnje u nuklearnim elektranama rešavaju naši stručnjaci sa dve osnovne tehnologije:

 • Suvo peskarenje, ručno ili danas uglavnom robotizovano, u kompletnoj komori za peskarenje sa automatskim recikliranjem abrazivnih medija i zatvorenih sistema za obnovu vazduha, gde svi procesi idu automatski i pod potpunom kontrolom iz kancelarije operatera
 • Čišćenje Ultra-Visokim Pritiskom Vodenog mlaza pod pritiskom od 2.500 do 3.500 bara; Instalirane u zatvorenim prohromskim komorama, robotske ili ručne, sa kompletnim prečišćavanjem vode i  vraćanjem u sistem  za trajnu upotrebu (Filtriranje fizičkih i hemijskih procesa, Reverzna osmoza, Ultrafiltracija, Jonska izmena, hlađenje…)

Održavanje Železnica

 • Peskarenje vagona pre bojenja
  Klasični metalni vagoni i najnoviji inoks ili aluminijumski vagoni za brze pruge se peskare   ručno ili uglavnom robotizovano sa izabranim abrazivima. Proces peskarenja sa našom opremom je brz, ekološki prihvatljiv i bezbedan za rukovaoca, najekonomičniji i bez zagađenja.
 • Ekološko skidanje boje sa železničkih osovina pre ispitivanja magnetnim fluksom:
  Nekoliko rešenja je instalirano širom Evrope za najzahtevnije klijente: od jednostavnog ručnog peskarenja u Adaptiranoj Komori do poluautomatskih i robotskih instalacija, gdje operater samo treba da promeni i proveri konačni rezultat. Naša tehnologija čisti željezničke osovine od bilo koje vrste boje bez oštećenja površine i savršeno ih priprema za kontrolu magnetnog fluksa i završne premaze. Abrazivi, prašina i zagađenje vazduha se u potpunosti kontrolišu u zatvorenom sistemu, tako da nema zagađenja okoline.
 • Čišćenje motora, elektroinstalacija i unutrašnjosti vagona sa Suvim Ledom:
  Čišćenje motora u kompletu sa električnim instalacijama sa suvim ledom je najpogodnije za svaku servisnu radionicu. Nema demontaže komponenti, ulja, masti i stare prljavštine se čiste brzo, efikasno i bez otpada. Nema uopšte vode, a sve komponente, električne, pneumatske ili hidraulične, mogu biti u radnom stanju tokom čišćenja. Tehnologija budućnosti za danas!

Aplikacije za električnu i elektronsku industriju

 • Peskarenje kućišta električnih komponenti pre farbanja, uklanjanje oksida iz bakarnih kontaktnih površina, skidanje i učvršćivanje bakarnih rotora pre montaže, itd. Postoje mnoge primene gde naše znanje i tehnologija mogu pomoći i našim klijentima.
 • Čišćenje elektronskih komponenti suvim ledom - nema boljeg načina - koristeći tehnologiju Suvog Snega: nežna, precizna, brza i učinkovita
 • Čišćenje transformatorskih stanica pod napajanjem? DA!
  Zakonsko periodično čišćenje transformatorskih stanica na terenu sa tehnologijom suvog leda nikada nije bilo lakše i sa manje zagušenja u snabdevanju potrošača električnom energijom.

Priprema površine pre Premaza

Stalna tendencija inženjera da postignu najbolje kvalitete i produže život materijala i alata razvila je segment tvrdih prevlaka do izvanrednog finalnog  rezultata. Mnoge različite primene (plameni i plazma sprej, vakuum difuzija, plazma premazi, keramičke ili tvrde metalne prevlake) zahtevaju i različitu površinsku obradu pre i posle - za bolju adheziju između osnovnog materijala sa različitim slojevima premaza.

 • PVD premazi pre i posle
 • Keramički premazi pre nanošenja
 • Teflonski ili emajlirani premazi za posuđe

Suve i vlažne osetljive i kontrolisane tehnologije peskarenja u potpunosti su primenjive u ovom industrijskom segmentu.

Prehrambena i farmaceutska Industrija

Mnoge različite aplikacije za čišćenje površina sa finim abrazivnim materijalima su primenljive u specifičnim industrijama kao što su prerada hrane ili proizvodnja lekova. Moraju se pažljivo primeniti tehnologije Suvog i Mokrog peskarenja sa finim ili neabrazivnim medijima.

 • Peskarenje INOKS opreme, instalacija i posuda neophodno je za proizvodnju ove opreme za prehrambenu ili farmaceutsku industriju. Upotreba specifičnih materijala, kao što su staklene perle, keramičke perle ili prohromska sačma, izuzetno je važna za upotrebu na pravi način. Materijali za peskarenje su korisni mnogo puta i koriste se u zatvorenim sistemima za peskarenje sa ugrađenim linijskim odvajanjem, tako da kruže celo vreme u sistemu. Oprema je uvek potpuno zatvorenog tipa i nema zagađenja okruženja i životne sredine.
 • Čišćenje kompletnih ili segmenata obrade hrane i farmaceutske opreme moguće je sa Suvim ledom / Suvim snegom čak i kada se kreću punom brzinom. Nema nikakvih zagađenja, posebno kada se koriste glave ispušnih filtera za vađenje naslaga sa površina.
 • Automatsko i potpuno kontrolisano čišćenje alata za pakovanje blister pakovanja sa SODOM je apsolutno siguran, zdrav i efikasan proces, bez oštećenja površine. Soda se može koristiti samo jednom, tako da zahteva efektivne jedinice za filtriranje.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE OBRADE POVRŠINA

Prijavite se na Bilten