Background

Industrija proizvodnje trodimenzionalnih objekata 
(3D štampa)

Industrija proizvodnje trodimenzionalnih objekata, poznata i kao 3D štampanje, trenutno je na vrhu nove industrijske revolucije. Tehnologija nam omogućava da proizvodimo prilagođene proizvode u proizvodnji, jer nije potreban alat niti kalupi. Ovo je proces koji se sastoji od jednog koraka potpuno funkcionalnog dizajna, tako da nema potrebe za montažnim radom. Krajnji rezultat su manji troškovi za kupce.

Pročitaj više

Mi smo pouzdan partner u industriji proizvodnje trodimenzionalnih objekata.


Šta Vam mi nudimo?

Brzo rastuća industrija, koja brzo postaje jedna od pokretačkih sila, zbog čega lista mogućih 3D štampanih predmeta raste iz dana u dan. Sve 3D štampane stavke treba obraditi nakon proizvodnog procesa. Pjeskarenje peskom se može koristiti za uklanjanje slojeva slojeva i za glatku površinu. Postoje mnoge prednosti 3D štampanih predmeta od peska u peskirnim ormarima, kao što su kratko vreme čišćenja, neoštećeni delovi i radni prostor bez prašine.

  • Kabine za peskarenje različitih veličina za odvojeno peskarenje svakog 3D komada
  • Kabine za peskarenje različitih veličina sa motornim rotirajućim bubnjem za peskarenje više komada odjednom 
  • Automatska i robotska rešenja za 3D štampu

Sa našim bogatim rešenjima i asortimanom proizvoda, mi u FerroECOBlast Europe možemo vam ponuditi široku lepezu proizvoda.

Zamena hemijskog postupka površinske obrade 

Ključna komponenta u budućnosti industrije su mašine koje mogu proizvesti željene komponente brže, fleksibilnije i preciznije nego ikada ranije. Manje konstrukcije prototipa i manje naknadne obrade. Mi u FerroECOBlast Europe znamo da je 3D štampanje budućnost, tako da i mi vršimo svoj uticaj i u toj oblasti industrije. Najčešće su 3D štampane komponente u Medicinskoj industriji.

Sve 3D komponente, bilo da su kovane, pečatirane, livene, mašinski obrađene ili 3D-štampane, zahtevaju sekundarnu završnu obradu ili naknadnu obradu pre nego što deo dostigne krajnje stanje i služi svojoj svrsi.

Različiti tipovi površinske obrade 3D-štampanih legura:

  • Post obrada
  • Hemijski Uklanjanje Sloja
  • Ojačavanje površina

Post-obrada 3D štampanih delova je veoma važna, zbog čega poboljšava mehanička svojstva, kvalitet i izgled. Izbor tehnike kojom se deo završava tokom naknadne obrade je važan faktor. Često, 3D štampani delovi imaju složenu geometriju, što zahteva od proizvođača da razmotre tehnike dorade i njihov uticaj na štampane delove.

Naknadna obrada uključuje uklanjanje praškastog praha, dok se topla obrada koristi za ublažavanje zaostalih naprezanja. Tehnike kao što su: peskarenje abrazivnim medijima, pozlaćivanje metala, poliranje i mikro-obrada mogu poboljšati kvalitet površine i čvrstoću metala na štampanom komadu.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE OBRADE POVRŠINA

Prijavite se na Bilten